Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home2/biharisz/public_html/index.php on line 9
Szorvány települések Bihar megyében
 • Főoldal
 • Hírek
 • Interjú
 • Fórum
 • Galéria
 • Kapcsolat
 •  

  Două ţări, un scop, succes comun!

              Valori europene, cooperări fără forntiere

   

              Proiectul transfrontalier „Valori europene, cooperări fără frontiere”, în valoare de 84.790,89 euro, a fost finanţat în cadrul Programului „România-Ungaria 2007-2013”, şi a avut ca lider de proiect Primăria Lugaşul de Jos, în colaborare cu localitatea Tetétlen şi Asociaţia Pro Valea Crişului Repede.

  Proiectul a debutat  în 26 – 28 martie şi 7 – 9 mai, când partenerul maghiar a organizat cursuri privind educaţia conativă destinată cadrelor didactice şi organizaţiilor civile. În cadrul acestui curs, care sa desfăşurat în două wekenduri, 16 pedagogi şi voluntari civili din microregiune au avut oportunitatea de a-şi însuşi cunoştinţe profesionale comune, contribuind astfel la consolidarea ralaţiilor interculturale.

   După aceste cursuri între 18-22 mai sa desfăşurat Tabăra Multiculturală pentru copiii din Lugaşu de Jos – Tetétlen organizat de Asociaţia Pro Valea Crişului Repede. Tabăra a oferit posibilitatea de implementare pragmatică a celor însuşite în cursurile anterioare. În acestă tabără au participa 60 de persoane, copii şi adulţi din Tetétlen şi Lugaşu de Jos. Instruirea copiilor şi adulţilor a avut loc simultan şi sa realizat prin activităţi comune. Sub forma activităţilor recomandate de metodologia educaţiei conative, copiii au fost familiarizaţi cu recreaţia culturală.

              Cel mai atractiv program a fost Festivalul Multicultural Lugaşu de Jos – Tetétlen. Pe ambele părţi ale frontierei sa organizat un evenimet festiv, pentru sărbătorirea localităţilor. Festivalurile, realizate prin efort comun a implicat un schimb între locurile de desfăşurare ale acestora. Manifestarea culturală a fost alcătuită din 2 părţi majore:

  • Sărbători festive Tetétlen la Lugaşu de Jos în 31 iulie – 01 august şi
  • Săbători festive Lugaşu de Jos la Tetétlen în 21 – 22 august.

  Festivalurile au avut momente de sport, expoziţii, spectacole folclorice, teatrale, lumea culinară a regiunii transfrontaliere, bal stradal. La Sărbătoarea festivă Tetétlen la Lugaşu de Jos au cantat interpreţi maghiari Karcagi Nagy Zoltán şi Márió. La festivalul din Tetetlen au recitat formaţiile romane Lugăşana és az Urvindeana.

   

  www.huro-cbc.eu

  Események

  2010-01-21 14:21:14

   20 éves az RMDSZ

  Tovább

  2010-05-25 12:57:54

  Tabăra multiculturală pentru copii Tovább

  Szállás

  Elérhetőség